top of page
1.Cross-cultural critera


1.Tvärkulturella kriterier

Socioemotionellt lärande (SEL) och Exekutiva Funktioner (EF) är avgörande i lärandet och 
social interaktion. I projektet undersökte vi vilka tvärkulturella kriterier SEL och EF kan stöttas utifrån

 

material

 

2. Kompendium

Ett kompendium av forskningsbaserade och beprövade komponenter och strategier för att förbättra SEL och EF. Detta kompendium är en sammanställning av evidensbaserade och beprövade komponenter och strategier för att förbättra socioemotionellt lärande (SEL) och exekutiva funktioner (EF). Den är baserad på de gemensamma tvärkulturella kriterierna, presenterade i del 1, och utvecklade av REFLECTs internationella projektteam. Efter de tvärkulturella kriterierna gjordes en litteraturgenomgång av forskning, rapporter och fallstudier, komponenter och strategier identifierades, diskuterades och kom överens om av projektpartnerna, och detta kompendium sammanställdes. Det är viktigt att hålla i huvudet att forskningsgrundade strategier fortarande är verksamma i olika grad utifrån den specifika målgruppen av elever, och det specifika sammanhanget. De ska därför inte ses som universella, utan behövs alltid värderas i relation till sammanhanget där de ska användas.

 

Socialt och emotionellt lärande (SEL) definieras som "processen genom vilken barn och vuxna förstår och hanterar känslor, sätter upp och uppnår positiva mål, känner och visar empati för andra, etablerar och upprätthåller positiva relationer och fattar ansvarsfulla beslut (CASEL, 2013). ):”. Exekutiva funktioner (EF) kan förstås som neurokognitiva funktioner involverade i planering, uppmärksamhet, självmedvetenhet (monitorirering) och reglering av känslor, tänkande och beteende. I REFLECT-projektet utgår vi också utifrån självreglering (SR) som ett överlappande koncept mellan SEL och EF.
 

​

2.Compendium
3.E-Course for teachers

 

3. E-kurs för lärare

I REFLECT-projektet syftar vi till att främja barns sociala, emotionella och engagemang i skolan genom att erbjuda forskningsbaserade strategier för att förbättra SEL och EF i den dagliga praktiken. I slutändan strävar vi efter att minska risken för social exkludering och förbättra elevernas lärande genom att öka medvetenheten om vikten av SEL och EF och ge eleverna inflytande. Åldersintervallet 8 till 12 år kommer att vara vårt fokus eftersom den åldern är en viktig formativ period för interventioner på SEL och EF. Vi utvecklade en lista med tvärkulturella kriterier som är väsentliga för en evidensbaserad intervention på SEL och EF. Baserat på litteraturöversikten skapade vi ett kompendium av viktiga komponenter, strategier och korta små övningar för att stötta SEL och EF.


Samma lärarkurs kommer att genomföras i alla länder med minst fem skollag som deltar per land.

Effekten av denna kurs kommer att utvärderas med frågeformulär.

Vi vill också stärka elever, lärare och föräldrar genom att skapa en app med tips och tricks om SEL och EF.

Ambitionen är en lättimplementerad verktygslåda för att främja SEL och EF på olika nivåer, som kommer att vara tvärkulturell och lätt att överföra till andra användare (lärare, föräldrar, elever) och andra länder.

Om du vill besöka E-kursen, följ länken: https://e-learning.alteravita.eu/course/view.php?id=28

​


4. Utvärdering av effekter

Förväntad effekt:

Forskningen och utvärderingen av effekter ökar möjligheten att göra ett informerat val om hur man kan stötta dessa färdigheter i vardagen i skolan.
 

4. Evaluation of impact
5. Development of an app


5. Utveckling av en app

Utveckling av en app för lärare, elever och föräldrar på SEL och EF

Förväntad effekt:
Appen kommer att finnas tillgänglig för nedladdning så den kan ha en potentiell inverkan på en stor grupp lärare, föräldrar och elever över hela världen.

Upplevelsen av användbarheten och utvärdering ger en indikation på programmets kvalitet.

​

bottom of page